Diepgaand (OSINT) onderzoek leidt tot spectaculair resultaat op zeer korte termijn.

Onbetaalde facturen komen in elke sector voor. Leasingmaatschappijen hebben echter een bijkomend probleem: leasing voertuigen die niet terugkeren op datum van einde contract.

Recent werd aan KVDS.be een dossier toevertrouwd waarin 2 vrachtwagens, waarvan de leasing diverse maanden niet was betaald en talloze aanmaningen zonder gevolg bleven, ook nog eens op het einde van de leasingovereenkomst spoorloos waren. Het ‘onbetaalde facturen’ verhaal werd een verzekeringsdossier binnen de casco polis.

Rens de Visser (onderzoeker / privé detective binnen KVDS.be) nam het dossier grondig onder de loep, en kon onder meer via OSINT onderzoek diverse adressen van de lessee en aanverwanten bemachtigen. Dit inspireerde tot een grondige screening en vervolgens plaatsbezoek van deze adressen.

Bij dit veldonderzoek werd alvast één van de voertuigen in perfecte staat teruggevonden. Verdere snelle communicatie met politiediensten liet toe om dit voertuig aan te slaan en onmiddellijk aan de eigenaar terug te laten bezorgen via een ingeschakeld depannage bedrijf. Binnen 2 dagen kon het verzekeringsdossier alvast voor één van de twee voertuigen worden afgesloten zonder gevolg.

Heeft u als verzekeraar, makelaar of logistiek dienstverlener te maken (gehad) met (lading)diefstal? Contacteer dan KVDS.be voor een grondig onderzoek.

Rens de Visser

Rens de Visser

Private detective

KVDS.be verricht (diepgaand) onderzoek met in-house privédetectives, desgewenst ook ‘online’ (Open Source Intelligence) en daar waar nodig maken we gebruik van externe firma’s voor o.a. het ‘geautomatiseerd’ zoeken naar gestolen objecten.

Heeft u als verzekeraar, makelaar of logistiek dienstverlener te maken (gehad) met ladingdiefstal? Contacteer dan KVDS.be met de vraag naar de mogelijkheden van onderzoek.